PN 25: Militair en hypotheek

In dit nieuwsitem besteden wij opnieuw aandacht aan hypotheekadvies voor militairen. Zoals wij in eerdere nieuwsitems uiteen hebben gezet, moet u als militair met een aantal zaken rekening houden. Wij besteden opnieuw aandacht aan dit onderwerp omdat in de praktijk blijkt dat het toch nog vaak fout gaat.

  • 2019: Militair en hypotheek
  • Wat kan Prinsenland voor mij betekenen?
  • Wat kost dat advies?

Militair: Let op bij afsluiten hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering en hypotheek
Vanuit hypotheekverstrekkers geldt vanaf 2018 géén verplichting meer de overlijdensrisicoverzekering te verpanden. Dit terwijl dit wel een specifieke vereiste is om een uitkering te verkrijgen als militair. Een op het oog sympathieke wijziging die desastreuze gevolgen kan hebben voor de partner of erfgenaam van de militair. Verpanding wil zeggen dat de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering (bij overlijden) wordt gebruikt om de hypotheekschuld te verlagen. Nu de verpandingsverplichting voor nieuwe hypotheken is komen te vervallen, voldoet de verzekering niet meer aan de specifieke vereisten van het Verbond van Verzekeraars en Defensie.

Molest: hoe zit het ook alweer
Verzekeraars willen zogenaamde oorlogsrisico's liever niet verzekeren. Daarom is nagenoeg altijd in de polisvoorwaarden een molestclausule opgenomen. Dat betekent dat een verzekering niet uit keert indien de schade (bijvoorbeeld overlijden) ontstaat door molest. Dat levert uiteraard problemen op voor militairen die op uitzending gaan. Daarom heeft het Ministerie van Defensie samen met het Verbond van Verzekeraars een speciale regeling opgesteld. Verzekeraars zullen geen beroep doen op uitsluiting clausules die betrekking hebben op het overlijden ten gevolge van gevechtshandelingen. Hiervoor moet wel aan specifieke vereisten worden voldaan. Helaas is die voorheen verplichte verpanding tegenwoordig dus vervallen. Regelgeving militair:

  1. de polis moet verpand worden
  2. de verzekeraar moet onderdeel zijn van het Verbond van Verzekeraars
  3. de maximale uitkering bedraagt nooit meer dan € 400.000,- 

Wat kan Prinsenland voor mij betekenen? 

Prinsenland is een specialist op het gebied van financiële advisering aan militairen. Al meer dan 30 jaar bedienen wij deze bijzondere doelgroep. Uiteraard kan u er vanuit gaan dat onze adviezen aansluiten bij uw functie bij het Ministerie van Defensie. Naast het geven van de correcte adviezen zijn wij ook altijd op zoek naar de beste oplossingen. Niet alleen qua (militaire) voorwaarden maar ook vooral gericht om u geld te laten besparen.

Enkele kenmerken hypotheek via Prinsenland:

  • Altijd de laagste rentes: keuze uit meer dan 35 geldverstrekkers
  • Onafhankelijk advies: altijd op zoek naar de beste voorwaarden
  • De klant betaalt ons: wij dienen alleen uw belang
  • Volledig ingespeeld op de doelgroep militairen

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens op de website advieskeuze hoe anderen over ons oordelen.


Wat kost dat advies?

Voor complexe financiële product geldt sinds 2013 een algeheel provisieverbod. Dat betekent dat er geen enkele financiële band tussen ons en de geldverstrekker is. Wij moeten dus rechtstreeks bij u onze kosten in rekening brengen. Wij zijn er van overtuigd dat u door ons in te schakelen kosten bespaart. Bovendien bent u er dan ook van verzekerd dat alles ook nog eens goed is geregeld. 

Starter         advies en bemiddeling + overlijdensrisico   = € 1.690,-              
Verhuizer    advies en bemiddeling + overlijdensrisico    = € 2.245

Toeslag 2 aanvragers = € 250,- 

Bovenstaande kosten zijn aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. U krijgt dus ongeveer zo'n 40% retour.

Wij sturen u graag informatie over onze werkwijze en een overzicht van alle kosten die wij in rekening brengen. Of wilt u een kosteloos kennismakingsgesprek inplannen? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via 010 - 455 25 00. Of vul ons contactformulier in.   

 


        
Gedserpad 39, 3067DR Rotterdam, Nederland
010 455 25 00
Naar desktopsite gaan
Mobiele website van SiteOpMobi
sc